Saturday, June 26, 2021

Phenols, Aldehyde, Aromatic amine

Фенолдар:

Органикалық химияда фенолдар кейде феноликтер деп аталады, бұл хош иісті көмірсутектер тобымен тікелей байланысқан бір немесе бірнеше гидроксил топтарынан (—OH) тұратын химиялық қосылыстар класы. Ең қарапайымы - фенол, С
6
H
5
OH
. Фенолды қосылыстар молекуладағы фенол бірліктерінің санына қарай қарапайым фенолдар немесе полифенолдар болып жіктеледі.

Альдегид:

Химиялық тұрғыдан альдегид - сутегі және кез-келген жалпы алкилмен немесе бүйір тізбек R тобымен байланысқан көміртек атомы бар карбонил центрінен тұратын −CHO құрылымымен функционалды топты қосылыс. Функционалды топтың өзі альдегид немесе формил тобы ретінде белгілі.

Хош иісті амин:

Хош иісті амин - аминге бекітілген хош иісті сақинадан тұратын органикалық қосылыс. Бұл анилиндерді қамтитын кең қосылыстар класы, сонымен қатар NH 2 шегінен тыс көптеген күрделі хош иісті сақиналар мен көптеген амин алмастырғыштар. Мұндай қосылыстар кең таралған.

Аралкиламин дегидрогеназы (азурин):

Aralkylamine дегидрогеназы (azurin) (EC 1.4.9.2, хош иісті аминдер дегидрогеназы, arylamine дегидрогеназы, tyramine дегидрогеназы) жүйелі атауы aralkylamine бар фермент: azurin oxidoreductase (deaminating). Бұл энзим келесі химиялық реакцияның жүру барысын үдетеді:

ArCH 2 NH 2 + H 2 O + 2 азурин ArCHO + NH 3 + 2 қалпына келтірілген азурин
Хош иісті амин:

Хош иісті амин - аминге бекітілген хош иісті сақинадан тұратын органикалық қосылыс. Бұл анилиндерді қамтитын кең қосылыстар класы, сонымен қатар NH 2 шегінен тыс көптеген күрделі хош иісті сақиналар мен көптеген амин алмастырғыштар. Мұндай қосылыстар кең таралған.

Хош иісті аминқышқылы:

Хош иісті амин қышқылы ( AAA ) - бұл хош иісті сақинаны қамтитын амин қышқылы. 20 стандартты амин қышқылдарының арасында хош иісті заттар: фенилаланин, триптофан және тирозин. Алайда, тирозин хош иісті болумен қатар, полярлы амин қышқылына жатқызылуы мүмкін. Сонымен қатар, гистидин құрамында хош иісті сақина болса, оның негізгі қасиеттері оны негізінен полярлы аминқышқылына жатқызады; дегенмен, қосылыс әлі де хош иісті.

Хош иісті аминқышқылы:

Хош иісті амин қышқылы ( AAA ) - бұл хош иісті сақинаны қамтитын амин қышқылы. 20 стандартты амин қышқылдарының арасында хош иісті заттар: фенилаланин, триптофан және тирозин. Алайда, тирозин хош иісті болумен қатар, полярлы амин қышқылына жатқызылуы мүмкін. Сонымен қатар, гистидин құрамында хош иісті сақина болса, оның негізгі қасиеттері оны негізінен полярлы аминқышқылына жатқызады; дегенмен, қосылыс әлі де хош иісті.

Хош иісті L-амин қышқылы декарбоксилаза:

Хош иісті L -аминқышқылы декарбоксилаза , сонымен қатар DOPA декарбоксилаза ( DDC ), триптофан декарбоксилаза және 5-гидрокситриптофан декарбоксилаза деп аталатындар лизаның ферменті болып табылады.

Ароматты L-амин қышқылының декарбоксилазының жетіспеушілігі:

Хош иісті L-аминқышқылының декарбоксилазының жетіспеушілігі - бұл хош иісті L-аминқышқылының декарбоксилазы деп аталатын ферментті кодтайтын, DDC генінің мутациясы нәтижесінде пайда болатын сирек кездесетін генетикалық бұзылыс.

Биоптеринге тәуелді ароматты аминқышқылының гидроксилазы:

Биоптеринге тәуелді хош иісті аминқышқылдық гидроксилазалар ( AAAH ) - бұл фенилаланин 4-гидроксилаза, тирозин 3-гидроксилаза және триптофан 5-гидроксилаза кіретін ароматты аминқышқылды гидроксилаза ферменттерінің отбасы. Бұл ферменттер бірінші кезекте сәйкесінше L-фенилаланин, L-тирозин және L-триптофан аминқышқылдарын гидроксилдейді.

Хош иісті аминқышқылы:

Хош иісті амин қышқылы ( AAA ) - бұл хош иісті сақинаны қамтитын амин қышқылы. 20 стандартты амин қышқылдарының арасында хош иісті заттар: фенилаланин, триптофан және тирозин. Алайда, тирозин хош иісті болумен қатар, полярлы амин қышқылына жатқызылуы мүмкін. Сонымен қатар, гистидин құрамында хош иісті сақина болса, оның негізгі қасиеттері оны негізінен полярлы аминқышқылына жатқызады; дегенмен, қосылыс әлі де хош иісті.

Хош иісті аминқышқылы:

Хош иісті амин қышқылы ( AAA ) - бұл хош иісті сақинаны қамтитын амин қышқылы. 20 стандартты амин қышқылдарының арасында хош иісті заттар: фенилаланин, триптофан және тирозин. Алайда, тирозин хош иісті болумен қатар, полярлы амин қышқылына жатқызылуы мүмкін. Сонымен қатар, гистидин құрамында хош иісті сақина болса, оның негізгі қасиеттері оны негізінен полярлы аминқышқылына жатқызады; дегенмен, қосылыс әлі де хош иісті.

Иісі бар тұздар:

Хош иісті тұздар , аммиак ингаляторлары , хартшорнның рухы немесе тұзды ұшпа деп те аталады, есінен танғаннан кейін есін қалпына келтіру үшін стимулятор ретінде қолданылатын химиялық қосылыстар.

Хош иісті және дәрілік өсімдіктерді зерттеу станциясы, Одаккали:

Хош иісті және дәрілік өсімдіктер ғылыми-зерттеу станциясы, Одаккали - Керала ауылшаруашылық университетінің Орталық аймағының жанындағы Керала, Эрнакулам ауданындағы Одаккалидегі ғылыми станция. Бұл станция 1951 жылы Траванкор-Кочин үкіметі Лемонграсс селекциясы станциясы ретінде құрылды. Кейінірек 1972 жылы Керала ауылшаруашылық университеті құрылғаннан кейін ғылыми станция КАУ бақылауына алынды. Станция 1982 жылы хош иісті және дәрілік өсімдіктерді зерттеу станциясы (AMPRS) болып өзгертілді.

Symphyotrichum oblongifolium:

Symphyotrichum oblongifolium , хош иісті астера - АҚШ-тың шығыс және орталық бөліктерінде тұратын Asteraceae гүлшоғыр тұқымдасына жататын гүлді өсімдік түрі. Ол Канзас, Огайо, Иллинойстың солтүстігінде, Иллинойстың оңтүстік бөліктерінде және Миссисипи өзені мен Иллинойс өзенінің жағаларында, сондай-ақ АҚШ-тың орталық бөліктерінде, мысалы, Миссуриде және басқа жерлерде кездеседі. соның ішінде Огайо өзені бойымен, Пенсильваниядан Небраскаға, Миннесотаға, Вирджинияға дейін. Бұл сирек кездесетін шөпті көпжылдық. Symphyotrichum тұқымдасының басқа мүшелері сияқты, ол бұрын Aster құрамына енген және кеңінен Aster oblongifolius деп аталады.

Ащы:

Түпкі нәтиже ащы немесе ащы дәмі сипатталады, сондықтан былай дәстүрлі маскүнем дайындық ботаникалық мәселе хош отыр. Бастапқыда көптеген ащы брендтер патенттік дәрі ретінде дамыған, бірақ қазір ас қорыту құралдары, кейде шөптік қасиеттері бар және коктейльдің хош иістері ретінде сатылады.

Шарап хош иісі:

Шараптың хош иістері оның хош иісіне қарағанда әртүрлі. Адамның тілі тілдегі дәмді қабылдау рецепторлары қабылдаған негізгі талғаммен - қышқыл, ащы, тұзды, тәтті және хош иістен тұрады. Шарапта бар жемістердің, жердің, терінің, гүлдердің, шөптердің, минералдардың және орманның хош иісі хош иістендіргіштерден алынған хош иістерден алынған. Шарапты дегустациялау кезінде шараптың кейбір компоненттерін анықтау үшін кейде шарапты ішпестен бұрын иіскейді. Иісті сезіну үшін әр түрлі терминдер қолданылады. Ең негізгі термин әдетте, жағымсыз иіс немесе ықтимал шарап кінәсінен жатады иісіне қарсы ретінде «жағымды» иісі жатады хош иіс болып табылады. Хош иіс терминін, әдетте, шараптың ашытуы мен қартаюының химиялық реакцияларынан пайда болатын иістерді білдіретін букеттен ажыратуға болады.

Juniperus virginiana:

Juniperus virginiana , сондай-ақ қызыл балқарағай , шығыс қызыл балқарағай , вирджиния аршасы , шығыс арша , қызыл арша және басқа да жергілікті атаулар ретінде белгілі - аршаның шығысы Солтүстік Американың шығысы Канададан оңтүстік-шығысқа қарай Мексика шығанағы мен шығысқа қарай. Ұлы жазықтар. Әрі қарай батыста оны байланысты Juniperus scopulorum , ал оңтүстік-батыста Juniperus ashei ауыстырады .

Хош иісті қосылыс:

Хош иісті қосылыстар - бұл айналасында толығымен делокализацияланған pi электрондары бар бір немесе бірнеше сақиналардан тұратын химиялық қосылыстар. Хош иісті қосылыстардан айырмашылығы, алифатты қосылыстарда бұл делокализации жетіспейді. «Хош иісті» термині хош иісті анықтайтын физикалық механизм ашылғанға дейін тағайындалған және тек көптеген осындай қосылыстардың тәтті немесе жағымды иісі болатындығына қатысты; дегенмен, хош иісті қосылыстардың барлығында да тәтті иіс болмайды, ал тәтті иісті қосылыстардың бәрі хош иісті емес. Хош иісті көмірсутектер немесе арендер тек көміртегі мен сутегі атомдарынан тұратын хош иісті органикалық қосылыстар. Хош иісті қосылыстардағы алты көміртек атомының конфигурациясы қарапайым хош иісті қосылыс бензолдан кейін «бензол сақинасы» немесе үлкен қосылыстың бөлігі болған кезде фенил тобы деп аталады.

Хош иісті қосылыс:

Хош иісті қосылыстар - бұл айналасында толығымен делокализацияланған pi электрондары бар бір немесе бірнеше сақиналардан тұратын химиялық қосылыстар. Хош иісті қосылыстардан айырмашылығы, алифатты қосылыстарда бұл делокализации жетіспейді. «Хош иісті» термині хош иісті анықтайтын физикалық механизм ашылғанға дейін тағайындалған және тек көптеген осындай қосылыстардың тәтті немесе жағымды иісі болатындығына қатысты; дегенмен, хош иісті қосылыстардың барлығында да тәтті иіс болмайды, ал тәтті иісті қосылыстардың бәрі хош иісті емес. Хош иісті көмірсутектер немесе арендер тек көміртегі мен сутегі атомдарынан тұратын хош иісті органикалық қосылыстар. Хош иісті қосылыстардағы алты көміртек атомының конфигурациясы қарапайым хош иісті қосылыс бензолдан кейін «бензол сақинасы» немесе үлкен қосылыстың бөлігі болған кезде фенил тобы деп аталады.

Хош иісті қосылыс:

Хош иісті қосылыстар - бұл айналасында толығымен делокализацияланған pi электрондары бар бір немесе бірнеше сақиналардан тұратын химиялық қосылыстар. Хош иісті қосылыстардан айырмашылығы, алифатты қосылыстарда бұл делокализации жетіспейді. «Хош иісті» термині хош иісті анықтайтын физикалық механизм ашылғанға дейін тағайындалған және тек көптеген осындай қосылыстардың тәтті немесе жағымды иісі болатындығына қатысты; дегенмен, хош иісті қосылыстардың барлығында да тәтті иіс болмайды, ал тәтті иісті қосылыстардың бәрі хош иісті емес. Хош иісті көмірсутектер немесе арендер тек көміртегі мен сутегі атомдарынан тұратын хош иісті органикалық қосылыстар. Хош иісті қосылыстардағы алты көміртек атомының конфигурациясы қарапайым хош иісті қосылыс бензолдан кейін «бензол сақинасы» немесе үлкен қосылыстың бөлігі болған кезде фенил тобы деп аталады.

Хош иісті қосылыс:

Хош иісті қосылыстар - бұл айналасында толығымен делокализацияланған pi электрондары бар бір немесе бірнеше сақиналардан тұратын химиялық қосылыстар. Хош иісті қосылыстардан айырмашылығы, алифатты қосылыстарда бұл делокализации жетіспейді. «Хош иісті» термині хош иісті анықтайтын физикалық механизм ашылғанға дейін тағайындалған және тек көптеген осындай қосылыстардың тәтті немесе жағымды иісі болатындығына қатысты; дегенмен, хош иісті қосылыстардың барлығында да тәтті иіс болмайды, ал тәтті иісті қосылыстардың бәрі хош иісті емес. Хош иісті көмірсутектер немесе арендер тек көміртегі мен сутегі атомдарынан тұратын хош иісті органикалық қосылыстар. Хош иісті қосылыстардағы алты көміртек атомының конфигурациясы қарапайым хош иісті қосылыс бензолдан кейін «бензол сақинасы» немесе үлкен қосылыстың бөлігі болған кезде фенил тобы деп аталады.

Диамин:

Диамин - амин амин топтары бар амин. Диаминдер мономерлер ретінде полиамидтер, полиимидтер және полиуреттерді дайындау үшін қолданылады. Диамин термині негізінен алғашқы диаминдерге жатады, өйткені олар ең реактивті болып табылады.

Май қышқылы:

Химияда, атап айтқанда биохимияда май қышқылы - алифатты тізбегі қаныққан немесе қанықпаған карбон қышқылы. Табиғатта кездесетін май қышқылдарының көпшілігі 4-тен 28-ге дейін көміртек атомдарының біркелкі емес тармақталмаған тізбегіне ие. Май қышқылдары микробалдырлар сияқты кейбір түрлерінде липидтердің негізгі компоненті болып табылады, бірақ кейбір басқа организмдерде олардың жеке күйінде кездеспейді, бірақ оның орнына үш негізгі эфир класы бар: триглицеридтер, фосфолипидтер және холестерил эфирлері. Осы формалардың кез-келгенінде май қышқылдары жануарлар үшін маңызды тамақтық отын көзі болып табылады және олар жасушалар үшін маңызды құрылымдық компоненттер болып табылады.

Kaempferia galanga:

Kaempferia galanga , әдетте кенчур , хош иісті зімбір , құмды зімбір , кескіш немесе тірілу лалагүлі деп аталады, зімбір тұқымдасының бір қабатты өсімдігі және галангал деп аталатын төрт өсімдіктің бірі. Ол, ең алдымен, Индонезияда, Қытайдың оңтүстігінде, Тайваньда, Камбоджада және Үндістанда ашық жерлерде кездеседі, сонымен бірге бүкіл Оңтүстік-Шығыс Азияда кеңінен өсіріледі.

Электрофильді галогендеу:

Органикалық химияда электрофильді хош иісті галогендеу - электрофильді хош иісті алмастырудың бір түрі. Бұл органикалық реакция хош иісті қосылыстарға тән және хош иісті жүйеге алмастырғыштар қосудың өте пайдалы әдісі.

Эфир майы:

Эфир майы - өсімдіктердің ұшпа химиялық қосылыстары бар шоғырланған гидрофобты сұйықтық. Эфир майлары сонымен қатар ұшпа майлар , эфир майлары , этеролий немесе жай ғана олар алынған өсімдік майы, мысалы, қалампыр майы деп аталады. Эфир майы өсімдік эфирінің «мәнін» - өзі алынған өсімдіктің өзіне тән хош иісін қамтитын мағынада «эфир» болып табылады. Мұнда қолданылатын «эфирлік» термині адам ағзасы үшін таптырмайтын немесе қолдануға жарамды дегенді білдірмейді, өйткені маңызды амин қышқылы немесе алмастырылмайтын май қышқылы деген терминдер сияқты, олар белгілі бір тірі организмнің қоректік қажеттілігіне байланысты.

Хош иісті қосылыс:

Хош иісті қосылыстар - бұл айналасында толығымен делокализацияланған pi электрондары бар бір немесе бірнеше сақиналардан тұратын химиялық қосылыстар. Хош иісті қосылыстардан айырмашылығы, алифатты қосылыстарда бұл делокализации жетіспейді. «Хош иісті» термині хош иісті анықтайтын физикалық механизм ашылғанға дейін тағайындалған және тек көптеген осындай қосылыстардың тәтті немесе жағымды иісі болатындығына қатысты; дегенмен, хош иісті қосылыстардың барлығында да тәтті иіс болмайды, ал тәтті иісті қосылыстардың бәрі хош иісті емес. Хош иісті көмірсутектер немесе арендер тек көміртегі мен сутегі атомдарынан тұратын хош иісті органикалық қосылыстар. Хош иісті қосылыстардағы алты көміртек атомының конфигурациясы қарапайым хош иісті қосылыс бензолдан кейін «бензол сақинасы» немесе үлкен қосылыстың бөлігі болған кезде фенил тобы деп аталады.

Арил көмірсутегі рецепторы:

Арил көмірсутегі рецепторы - адамда AHR генімен кодталған ақуыз. Арил көмірсутегі рецепторы - геннің экспрессиясын реттейтін транскрипция факторы. Бастапқыда ол ксенобиотикалық химикаттардың сенсоры және сонымен қатар осы химиялық заттарды метаболиздейтін цитохром Р450 сияқты ферменттердің реттеушісі ретінде жұмыс істейді деп ойлаған. Осы ксенобиотикалық химиялық заттардың ішіндегі ең көрнектісі - хош иісті (арил) көмірсутектер, олардан рецептор өз атын шығарады.

Хош иісті қосылыс:

Хош иісті қосылыстар - бұл айналасында толығымен делокализацияланған pi электрондары бар бір немесе бірнеше сақиналардан тұратын химиялық қосылыстар. Хош иісті қосылыстардан айырмашылығы, алифатты қосылыстарда бұл делокализации жетіспейді. «Хош иісті» термині хош иісті анықтайтын физикалық механизм ашылғанға дейін тағайындалған және тек көптеген осындай қосылыстардың тәтті немесе жағымды иісі болатындығына қатысты; дегенмен, хош иісті қосылыстардың барлығында да тәтті иіс болмайды, ал тәтті иісті қосылыстардың бәрі хош иісті емес. Хош иісті көмірсутектер немесе арендер тек көміртегі мен сутегі атомдарынан тұратын хош иісті органикалық қосылыстар. Хош иісті қосылыстардағы алты көміртек атомының конфигурациясы қарапайым хош иісті қосылыс бензолдан кейін «бензол сақинасы» немесе үлкен қосылыстың бөлігі болған кезде фенил тобы деп аталады.

Пи-стекинг (химия):

Химияда пи қабаттастыру хош иісті сақиналар арасындағы тартымды, ковалентті емес өзара әрекеттесулерді білдіреді, өйткені олар құрамында пи байланыстары бар. Бұл өзара әрекеттесулер ДНҚ мен РНҚ молекулаларының ішіндегі нуклеобазды қабаттасуда, ақуызды бүктеуде, шаблонға бағытталған синтезде, материалтану және молекулалық тануда маңызды, дегенмен кейбір зерттеулер pi қосымшасы осы қосымшалардың кейбірінде жедел болмауы мүмкін деп болжайды. Қарқынды эксперименттік және теориялық қызығушылыққа қарамастан, пи қабаттасудың өзара әрекеттесуіне ықпал ететін факторлардың бірыңғай сипаттамасы жоқ.

Аренді ауыстыру схемасы:

Аренді алмастыру заңдылықтары органикалық химия IUPAC номенклатурасының бөлігі болып табылады және хош иісті көмірсутектегі бір-біріне қатысты сутегінен басқа орынбасарлардың орнын анықтайды.

Ароматты L-амин қышқылының декарбоксилазының жетіспеушілігі:

Хош иісті L-аминқышқылының декарбоксилазының жетіспеушілігі - бұл хош иісті L-аминқышқылының декарбоксилазы деп аталатын ферментті кодтайтын, DDC генінің мутациясы нәтижесінде пайда болатын сирек кездесетін генетикалық бұзылыс.

Литсиа Кубеба:

Litsea cubeba , хош иісті litsea немесе may chang - бұл Lauraceae тұқымдасында 5–12 метр биіктіктегі мәңгі жасыл ағаш немесе бұта. Бұл Қытай, Индонезия, Тайвань және Оңтүстік-Шығыс Азияның басқа бөліктері. Оны мандарин тілінде «тау бұрышы» (山 胡椒) деп атайды және Тайваньдағы атайл аборигендері мақав (馬 告) деп атайды. Ол лимонды эфир майына өңделген жеміс береді. Мұнайды жапырақтан алуға болады, бірақ бұл сапасы төмен деп саналады. Ағашты кейде жиһаз жасауға және қолөнер жасауға қолданады. Өсімдік бөліктері медицинада да қолданылады.

Аренді ауыстыру схемасы:

Аренді алмастыру заңдылықтары органикалық химия IUPAC номенклатурасының бөлігі болып табылады және хош иісті көмірсутектегі бір-біріне қатысты сутегінен басқа орынбасарлардың орнын анықтайды.

Аренді ауыстыру схемасы:

Аренді алмастыру заңдылықтары органикалық химия IUPAC номенклатурасының бөлігі болып табылады және хош иісті көмірсутектегі бір-біріне қатысты сутегінен басқа орынбасарлардың орнын анықтайды.

Хош иісті қосылыс:

Хош иісті қосылыстар - бұл айналасында толығымен делокализацияланған pi электрондары бар бір немесе бірнеше сақиналардан тұратын химиялық қосылыстар. Хош иісті қосылыстардан айырмашылығы, алифатты қосылыстарда бұл делокализации жетіспейді. «Хош иісті» термині хош иісті анықтайтын физикалық механизм ашылғанға дейін тағайындалған және тек көптеген осындай қосылыстардың тәтті немесе жағымды иісі болатындығына қатысты; дегенмен, хош иісті қосылыстардың барлығында да тәтті иіс болмайды, ал тәтті иісті қосылыстардың бәрі хош иісті емес. Хош иісті көмірсутектер немесе арендер тек көміртегі мен сутегі атомдарынан тұратын хош иісті органикалық қосылыстар. Хош иісті қосылыстардағы алты көміртек атомының конфигурациясы қарапайым хош иісті қосылыс бензолдан кейін «бензол сақинасы» немесе үлкен қосылыстың бөлігі болған кезде фенил тобы деп аталады.

Нитрлеу:

Органикалық химияда нитрлеу - органикалық қосылысқа нитротопты енгізуге арналған химиялық процестердің жалпы класы. Термин спирттер мен азот қышқылы арасындағы нитрат эфирлерін құрудың әр түрлі процесінде қате қолданылады. Нитроқосылыстар мен нитраттардың нәтижесінде пайда болған молекулалық құрылымдардың айырмашылығы мынада: нитроқосылыстардағы азот атомы оттегі емес атоммен тікелей байланысады, ал нитрат эфирлерінде азот оттегі атомымен байланысады, ал ол өз кезегінде әдетте байланысады көміртегі атомы

Хош иісті май:

Хош иісті майлар , хош иісті майлар , хош иісті майлар және хош иісті майлар деп те аталады, бұл синтетикалық хош иісті қосылыстар немесе пропиленгликоль, өсімдік майы немесе минералды май сияқты тасымалдаушымен сұйылтылған табиғи эфир майлары.

Хош иісті май:

Хош иісті майлар , хош иісті майлар , хош иісті майлар және хош иісті майлар деп те аталады, бұл синтетикалық хош иісті қосылыстар немесе пропиленгликоль, өсімдік майы немесе минералды май сияқты тасымалдаушымен сұйылтылған табиғи эфир майлары.

Аренді ауыстыру схемасы:

Аренді алмастыру заңдылықтары органикалық химия IUPAC номенклатурасының бөлігі болып табылады және хош иісті көмірсутектегі бір-біріне қатысты сутегінен басқа орынбасарлардың орнын анықтайды.

Аренді ауыстыру схемасы:

Аренді алмастыру заңдылықтары органикалық химия IUPAC номенклатурасының бөлігі болып табылады және хош иісті көмірсутектегі бір-біріне қатысты сутегінен басқа орынбасарлардың орнын анықтайды.

Аренді ауыстыру схемасы:

Аренді алмастыру заңдылықтары органикалық химия IUPAC номенклатурасының бөлігі болып табылады және хош иісті көмірсутектегі бір-біріне қатысты сутегінен басқа орынбасарлардың орнын анықтайды.

Аренді ауыстыру схемасы:

Аренді алмастыру заңдылықтары органикалық химия IUPAC номенклатурасының бөлігі болып табылады және хош иісті көмірсутектегі бір-біріне қатысты сутегінен басқа орынбасарлардың орнын анықтайды.

Ерекше емес пероксигеназа:

Тәнсіз peroxygenase (EC 1.11.2.1, хош иісті peroxygenase, саңырауқұлақ peroxygenase, haloperoxidase-peroxygenase, Agrocybe aegerita пероксидаза) жүйелі атауы субстрат бар фермент: сутегі асқын oxidoreductase (RH-гидроксилдендіруші немесе -epoxidising). Бұл энзим келесі химиялық реакцияның жүру барысын үдетеді

RH + H 2 O 2 ROH + H 2 O
Эфир майы:

Эфир майы - өсімдіктердің ұшпа химиялық қосылыстары бар шоғырланған гидрофобты сұйықтық. Эфир майлары сонымен қатар ұшпа майлар , эфир майлары , этеролий немесе жай ғана олар алынған өсімдік майы, мысалы, қалампыр майы деп аталады. Эфир майы өсімдік эфирінің «мәнін» - өзі алынған өсімдіктің өзіне тән хош иісін қамтитын мағынада «эфир» болып табылады. Мұнда қолданылатын «эфирлік» термині адам ағзасы үшін таптырмайтын немесе қолдануға жарамды дегенді білдірмейді, өйткені маңызды амин қышқылы немесе алмастырылмайтын май қышқылы деген терминдер сияқты, олар белгілі бір тірі организмнің қоректік қажеттілігіне байланысты.

Эфир майы:

Эфир майы - өсімдіктердің ұшпа химиялық қосылыстары бар шоғырланған гидрофобты сұйықтық. Эфир майлары сонымен қатар ұшпа майлар , эфир майлары , этеролий немесе жай ғана олар алынған өсімдік майы, мысалы, қалампыр майы деп аталады. Эфир майы өсімдік эфирінің «мәнін» - өзі алынған өсімдіктің өзіне тән хош иісін қамтитын мағынада «эфир» болып табылады. Мұнда қолданылатын «эфирлік» термині адам ағзасы үшін таптырмайтын немесе қолдануға жарамды дегенді білдірмейді, өйткені маңызды амин қышқылы немесе алмастырылмайтын май қышқылы деген терминдер сияқты, олар белгілі бір тірі организмнің қоректік қажеттілігіне байланысты.

Арамид:

Арамид талшықтары - ыстыққа төзімді және берік синтетикалық талшықтардың класы. Олар аэроғарыштық және әскери қосымшаларда, баллистикалық қару-жарақ матасы мен баллистикалық композиттер үшін, теңіз шнурында, теңіз корпусын күшейтуде және асбест алмастырғыш ретінде қолданылады. Атауы «хош иісті полиамидтің» қоспасы. FTC бұл атауды 1974 жылы берді.

Шарап хош иісі:

Шараптың хош иістері оның хош иісіне қарағанда әртүрлі. Адамның тілі тілдегі дәмді қабылдау рецепторлары қабылдаған негізгі талғаммен - қышқыл, ащы, тұзды, тәтті және хош иістен тұрады. Шарапта бар жемістердің, жердің, терінің, гүлдердің, шөптердің, минералдардың және орманның хош иісі хош иістендіргіштерден алынған хош иістерден алынған. Шарапты дегустациялау кезінде шараптың кейбір компоненттерін анықтау үшін кейде шарапты ішпестен бұрын иіскейді. Иісті сезіну үшін әр түрлі терминдер қолданылады. Ең негізгі термин әдетте, жағымсыз иіс немесе ықтимал шарап кінәсінен жатады иісіне қарсы ретінде «жағымды» иісі жатады хош иіс болып табылады. Хош иіс терминін, әдетте, шараптың ашытуы мен қартаюының химиялық реакцияларынан пайда болатын иістерді білдіретін букеттен ажыратуға болады.

Хош иісті күріш:

Хош иісті күріш - күріштің негізгі түрлерінің бірі. Бұл орташа және ұзын дәнді күріш. Ол 2-ацетил-1-пирролин химиялық қосылысының әсерінен болатын хош иісі мен дәмімен танымал. Хош иісті күріштің сорттарына Амбемохар, Басмати, Жасмин, Сона Масури, Тексмати, Тулайпанджи, Тулшимала, Вехани, Гобиндобог және жабайы пекан күріштері жатады. Пісірген кезде дәндер құрылымында жабысқақ болатын Гобиндобог күрішінен басқа жеңіл және пушистый құрылымға ие.

Хош иістігі:

Химияда хош иістендіру дегеніміз - атомдардың жиынтығымен басқа геометриялық немесе дәнекерлегіш құрылымдармен салыстырғанда тұрақтылықты арттыратын, резонанстағы пи байланысы бар циклдік (сақина тәрізді), жазықтықтағы (жалпақ) құрылымдардың қасиеті. Хош иісті сақиналар өте тұрақты және оңай бөлінбейді. Хош иісті емес органикалық қосылыстар алифатты қосылыстарға жатады - олар циклдік болуы мүмкін, бірақ тек хош иісті сақиналар тұрақтылықты күшейтеді.

Хош иісті сақина тогы:

Хош иісті сақина тогы - бензол мен нафталин сияқты хош иісті молекулаларда байқалатын әсер. Егер магнит өрісі хош иісті жүйенің жазықтығына перпендикуляр бағытталған болса, хош иісті сақинаның делокализацияланған π электрондарында сақина тогы индукцияланады. Бұл Ампер заңының тікелей салдары; қатысатын электрондар хош иісті емес молекулалардың көпшілігінде болатындай байланыста локализацияланғаннан гөрі еркін айналады, сондықтан олар магнит өрісіне әлдеқайда күшті жауап береді.

Хош иістігі:

Химияда хош иістендіру дегеніміз - атомдардың жиынтығымен басқа геометриялық немесе дәнекерлегіш құрылымдармен салыстырғанда тұрақтылықты арттыратын, резонанстағы пи байланысы бар циклдік (сақина тәрізді), жазықтықтағы (жалпақ) құрылымдардың қасиеті. Хош иісті сақиналар өте тұрақты және оңай бөлінбейді. Хош иісті емес органикалық қосылыстар алифатты қосылыстарға жатады - олар циклдік болуы мүмкін, бірақ тек хош иісті сақиналар тұрақтылықты күшейтеді.

Cymbopogon commutatus:

Cymbopogon commutatus - бұл хош иісті шөп , хош иісті шөп , түйе шөбі немесе лимон шөптері деп аталатын көпжылдық шөптің түрі. Оның диапазоны Оңтүстік Азиядан Африка мен Арабияның бөліктеріне дейін созылады. Жапырақтары езілген кезде тәтті лимон иісі болады. Ол 4 риалдық Катар маркасында пайда болды. Ол Арабияның солтүстік-шығысында емдік мақсатта қолданылады.

Cymopterus terebinthinus:

Cymopterus terebinthinus - сәбіздер тұқымдасына жататын Apiaceae жапырақтары ақжелкенге ұқсайды және Америка Батысының Үлкен бассейнінде өсетін көпжылдық өсімдік. Жалпы атауларға хош иісті көктем-ақжелкен , үнділіктің солтүстігі және скипидар цимоптерус жатады .

Cymopterus terebinthinus:

Cymopterus terebinthinus - сәбіздер тұқымдасына жататын Apiaceae жапырақтары ақжелкенге ұқсайды және Америка Батысының Үлкен бассейнінде өсетін көпжылдық өсімдік. Жалпы атауларға хош иісті көктем-ақжелкен , үнділіктің солтүстігі және скипидар цимоптерус жатады .

Пи-стекинг (химия):

Химияда пи қабаттастыру хош иісті сақиналар арасындағы тартымды, ковалентті емес өзара әрекеттесулерді білдіреді, өйткені олар құрамында пи байланыстары бар. Бұл өзара әрекеттесулер ДНҚ мен РНҚ молекулаларының ішіндегі нуклеобазды қабаттасуда, ақуызды бүктеуде, шаблонға бағытталған синтезде, материалтану және молекулалық тануда маңызды, дегенмен кейбір зерттеулер pi қосымшасы осы қосымшалардың кейбірінде жедел болмауы мүмкін деп болжайды. Қарқынды эксперименттік және теориялық қызығушылыққа қарамастан, пи қабаттасудың өзара әрекеттесуіне ықпал ететін факторлардың бірыңғай сипаттамасы жоқ.

Пи-стекинг (химия):

Химияда пи қабаттастыру хош иісті сақиналар арасындағы тартымды, ковалентті емес өзара әрекеттесулерді білдіреді, өйткені олар құрамында пи байланыстары бар. Бұл өзара әрекеттесулер ДНҚ мен РНҚ молекулаларының ішіндегі нуклеобазды қабаттасуда, ақуызды бүктеуде, шаблонға бағытталған синтезде, материалтану және молекулалық тануда маңызды, дегенмен кейбір зерттеулер pi қосымшасы осы қосымшалардың кейбірінде жедел болмауы мүмкін деп болжайды. Қарқынды эксперименттік және теориялық қызығушылыққа қарамастан, пи қабаттасудың өзара әрекеттесуіне ықпал ететін факторлардың бірыңғай сипаттамасы жоқ.

Ауыстыру реакциясы:

Орынбасу реакциясы дегеніміз - химиялық қосылыс құрамындағы бір функционалды топ екінші функционалды топқа ауысатын химиялық реакция. Орынбасу реакциясының органикалық химияда маңызы зор. Органикалық химиядағы алмастыру реакциялары қатысатын реактивке, реакцияға қатысатын реактивті аралықтың карбокация, карбанион немесе бос радикал екендігіне, субстраттың алифатты немесе хош иісті екендігіне байланысты электрофильді немесе нуклеофильді болып жіктеледі. Реакция түрін егжей-тегжейлі түсіну реакция кезінде өнімнің нәтижесін болжауға көмектеседі. Бұл сондай-ақ температура және еріткішті таңдау сияқты айнымалыларға қатысты реакцияны оңтайландыруға көмектеседі.

Хош иісті сульфаттау:

Хош иісті сульфация - бұл арендегі сутегі атомы электрофильді хош иісті алмастыруда сульфон қышқылының функционалды тобымен алмастырылатын органикалық реакция. Арилсульфин қышқылдары жуғыш заттар, бояғыштар және дәрілік заттар ретінде қолданылады.

Хош иістігі:

Химияда хош иістендіру дегеніміз - атомдардың жиынтығымен басқа геометриялық немесе дәнекерлегіш құрылымдармен салыстырғанда тұрақтылықты арттыратын, резонанстағы пи байланысы бар циклдік (сақина тәрізді), жазықтықтағы (жалпақ) құрылымдардың қасиеті. Хош иісті сақиналар өте тұрақты және оңай бөлінбейді. Хош иісті емес органикалық қосылыстар алифатты қосылыстарға жатады - олар циклдік болуы мүмкін, бірақ тек хош иісті сақиналар тұрақтылықты күшейтеді.

Перициклді реакция:

Органикалық химияда перициклді реакция - бұл молекуланың ауысу күйі циклдік геометрияға ие, реакция келісілген түрде жүретін және реакцияға қатысатын байланыс орбиталдары ауыспалы күйде үздіксіз циклде қабаттасатын органикалық реакция түрі. . Перициклдік реакциялар сызықтық реакциялардан айырмашылығы, органикалық қайта құрулардың көп бөлігін қамтиды және бір жағынан ациклді ауысу күйі арқылы жүреді, ал екінші жағынан екі еселенген циклді, келісілген өтпелі күйден өтетін коарктаталық реакциялар . Перициклді реакциялар - бұл әдетте қайта құру немесе қосу реакциялары. Перициклді реакциялардың негізгі кластары төмендегі кестеде келтірілген. Эне реакциялары мен хелетропты реакциялар көбінесе топтық тасымалдау реакциялары және циклодирсиялар / реверсиялар ретінде жіктеледі, ал диотропты реакциялар мен топтық тасымалдау реакциялары сирек кездеседі.

Хош иісті шарап:

Хош иісті шараптар - бұл хош иісі бар ақ шараптар. Рислинг, гевюрцтраминер, вионьер, мускат және пинот-грис ең танымал. Torrontés - хош иісті шарап.

Хош иісті шарап:

Хош иісті шараптар - бұл хош иісі бар ақ шараптар. Рислинг, гевюрцтраминер, вионьер, мускат және пинот-грис ең танымал. Torrontés - хош иісті шарап.

Жүйелі атауларда жиі қолданылатын латын және грек сөздерінің тізімі:

Жүйелі атауларда жиі қолданылатын латын және грек сөздерінің тізімі классикалық тілдерді білмейтіндерге ағзалардың ғылыми атауларын түсінуге және есте сақтауға көмектесуге арналған. Жануарлар мен өсімдіктерге қолданылатын биномдық номенклатура көбіне латын және грек сөздерінен алынған, сонымен қатар жоғары таксондарға қолданылатын кейбір атаулар, мысалы, бұйрықтар және одан жоғары. Биолог Карл Линней (1707–1778) биномдық номенклатураның бастапқы нүктесі ретінде қабылданған кітаптарды шығарған кезде Батыс Еуропада латын тілі ғылымның ортақ тілі ретінде қолданылды, ал ғылыми атаулар латын немесе грек тілдерінде болды: Линней осы тәжірибені жалғастырды.

Хош иістігі:

Химияда хош иістендіру дегеніміз - атомдардың жиынтығымен басқа геометриялық немесе дәнекерлегіш құрылымдармен салыстырғанда тұрақтылықты арттыратын, резонанстағы пи байланысы бар циклдік (сақина тәрізді), жазықтықтағы (жалпақ) құрылымдардың қасиеті. Хош иісті сақиналар өте тұрақты және оңай бөлінбейді. Хош иісті емес органикалық қосылыстар алифатты қосылыстарға жатады - олар циклдік болуы мүмкін, бірақ тек хош иісті сақиналар тұрақтылықты күшейтеді.

Андреа Ароматомато:

Андреа Ароматомато - итальяндық тарихшы, өнертанушы, журналист, эссеист, жазушы және герметикалық иконография мен эзотерикизмнің маманы.

Хош иісті қосылыс:

Хош иісті қосылыстар - бұл айналасында толығымен делокализацияланған pi электрондары бар бір немесе бірнеше сақиналардан тұратын химиялық қосылыстар. Хош иісті қосылыстардан айырмашылығы, алифатты қосылыстарда бұл делокализации жетіспейді. «Хош иісті» термині хош иісті анықтайтын физикалық механизм ашылғанға дейін тағайындалған және тек көптеген осындай қосылыстардың тәтті немесе жағымды иісі болатындығына қатысты; дегенмен, хош иісті қосылыстардың барлығында да тәтті иіс болмайды, ал тәтті иісті қосылыстардың бәрі хош иісті емес. Хош иісті көмірсутектер немесе арендер тек көміртегі мен сутегі атомдарынан тұратын хош иісті органикалық қосылыстар. Хош иісті қосылыстардағы алты көміртек атомының конфигурациясы қарапайым хош иісті қосылыс бензолдан кейін «бензол сақинасы» немесе үлкен қосылыстың бөлігі болған кезде фенил тобы деп аталады.

Шарап хош иісі:

Шараптың хош иістері оның хош иісіне қарағанда әртүрлі. Адамның тілі тілдегі дәмді қабылдау рецепторлары қабылдаған негізгі талғаммен - қышқыл, ащы, тұзды, тәтті және хош иістен тұрады. Шарапта бар жемістердің, жердің, терінің, гүлдердің, шөптердің, минералдардың және орманның хош иісі хош иістендіргіштерден алынған хош иістерден алынған. Шарапты дегустациялау кезінде шараптың кейбір компоненттерін анықтау үшін кейде шарапты ішпестен бұрын иіскейді. Иісті сезіну үшін әр түрлі терминдер қолданылады. Ең негізгі термин әдетте, жағымсыз иіс немесе ықтимал шарап кінәсінен жатады иісіне қарсы ретінде «жағымды» иісі жатады хош иіс болып табылады. Хош иіс терминін, әдетте, шараптың ашытуы мен қартаюының химиялық реакцияларынан пайда болатын иістерді білдіретін букеттен ажыратуға болады.

Aromaticum rosatum:

Aromaticum rosatum - қызыл раушан, мия, алоев ағашы, сары жүрек, даршын, қалампыр, сойыл, трагакант, мускат жаңғағы, кардамон, галангал, шпикенард, амбра, мускус. Бұл, негізінен, асқазанды және басты күшейту үшін жүрек және цефалиялық болттарда және электроэлементтерде тағайындалды.

Хош иістендіру:

Хош иістендіру - бұл хош иісті жүйе бір ароматты емес прекурсордан пайда болатын химиялық реакция. Әдетте хош иістендіруге циклогексанның бензолға айналуымен суреттелген циклдік қосылыстарды дегидрлеу арқылы қол жеткізіледі. Хош иістендіруге гетероциклді жүйенің түзілуі жатады.

Метилциклогексанның толуолға айналуы классикалық хош иістендіру реакциясы болып табылады. Бұл платина (Pt) катализденген процесс мұнайдан бензин алуда масштабта қолданылады.
Хош иістендіру - бұл хош иісті жүйе бір ароматты емес прекурсордан пайда болатын химиялық реакция. Әдетте хош иістендіруге циклогексанның бензолға айналуымен суреттелген циклдік қосылыстарды дегидрлеу арқылы қол жеткізіледі. Хош иістендіруге гетероциклді жүйенің түзілуі жатады.

Хош иісті шарап:

Хош иісті шарап - шөптермен, дәмдеуіштермен, жемістермен немесе басқа да табиғи хош иістендіргіштермен хош иістендірілген нығайтылған шарап немесе мистелла.

VI Pokémon буынының тізімі:

Pokémon франчайзингінің алтыншы буынында (VI буын) 2013 жылғы Nintendo 3DS ойындарында Pokémon X және Y негізгі бейне ойындар сериясына енгізілген 72 ойдан шығарылған тіршілік иелері бар. Осы буындағы кейбір покемондар франчайзингтің анимациялық бейімделуіне X және Y дейін енгізілген . Бұл буын серияның ең үлкен графикалық жөндеуін ұсынды: екі өлшемді спрайттан үш өлшемді көпбұрышқа ауысу. 1999 жылы Алтын мен Күмістен бастап алғаш рет жаңа түрі (Ертегі) енгізіліп, олардың жалпы саны 18-ге жетті. Покемон түрлерін Еуропаның мәдениеті мен фаунасына, атап айтқанда Францияға ерекше және үйлесімді етуге ерекше мән берілді.

Хош иістендіру:

Хош иістендіру - бұл хош иісті жүйе бір ароматты емес прекурсордан пайда болатын химиялық реакция. Әдетте хош иістендіруге циклогексанның бензолға айналуымен суреттелген циклдік қосылыстарды дегидрлеу арқылы қол жеткізіледі. Хош иістендіруге гетероциклді жүйенің түзілуі жатады.

Метилциклогексанның толуолға айналуы классикалық хош иістендіру реакциясы болып табылады. Бұл платина (Pt) катализденген процесс мұнайдан бензин алуда масштабта қолданылады.
Хош иістендіру - бұл хош иісті жүйе бір ароматты емес прекурсордан пайда болатын химиялық реакция. Әдетте хош иістендіруге циклогексанның бензолға айналуымен суреттелген циклдік қосылыстарды дегидрлеу арқылы қол жеткізіледі. Хош иістендіруге гетероциклді жүйенің түзілуі жатады.

Хош иістендіру:

Хош иістендіру - бұл хош иісті жүйе бір ароматты емес прекурсордан пайда болатын химиялық реакция. Әдетте хош иістендіруге циклогексанның бензолға айналуымен суреттелген циклдік қосылыстарды дегидрлеу арқылы қол жеткізіледі. Хош иістендіруге гетероциклді жүйенің түзілуі жатады.

Метилциклогексанның толуолға айналуы классикалық хош иістендіру реакциясы болып табылады. Бұл платина (Pt) катализденген процесс мұнайдан бензин алуда масштабта қолданылады.
Хош иістендіру - бұл хош иісті жүйе бір ароматты емес прекурсордан пайда болатын химиялық реакция. Әдетте хош иістендіруге циклогексанның бензолға айналуымен суреттелген циклдік қосылыстарды дегидрлеу арқылы қол жеткізіледі. Хош иістендіруге гетероциклді жүйенің түзілуі жатады.

Хош иістендіру:

Хош иістендіру - бұл хош иісті жүйе бір ароматты емес прекурсордан пайда болатын химиялық реакция. Әдетте хош иістендіруге циклогексанның бензолға айналуымен суреттелген циклдік қосылыстарды дегидрлеу арқылы қол жеткізіледі. Хош иістендіруге гетероциклді жүйенің түзілуі жатады.

Метилциклогексанның толуолға айналуы классикалық хош иістендіру реакциясы болып табылады. Бұл платина (Pt) катализденген процесс мұнайдан бензин алуда масштабта қолданылады.
Хош иістендіру - бұл хош иісті жүйе бір ароматты емес прекурсордан пайда болатын химиялық реакция. Әдетте хош иістендіруге циклогексанның бензолға айналуымен суреттелген циклдік қосылыстарды дегидрлеу арқылы қол жеткізіледі. Хош иістендіруге гетероциклді жүйенің түзілуі жатады.

Хош иісті шарап:

Хош иісті шарап - шөптермен, дәмдеуіштермен, жемістермен немесе басқа да табиғи хош иістендіргіштермен хош иістендірілген нығайтылған шарап немесе мистелла.

Хош иістендіру:

Хош иістендіру - бұл хош иісті жүйе бір ароматты емес прекурсордан пайда болатын химиялық реакция. Әдетте хош иістендіруге циклогексанның бензолға айналуымен суреттелген циклдік қосылыстарды дегидрлеу арқылы қол жеткізіледі. Хош иістендіруге гетероциклді жүйенің түзілуі жатады.

Метилциклогексанның толуолға айналуы классикалық хош иістендіру реакциясы болып табылады. Бұл платина (Pt) катализденген процесс мұнайдан бензин алуда масштабта қолданылады.
Хош иістендіру - бұл хош иісті жүйе бір ароматты емес прекурсордан пайда болатын химиялық реакция. Әдетте хош иістендіруге циклогексанның бензолға айналуымен суреттелген циклдік қосылыстарды дегидрлеу арқылы қол жеткізіледі. Хош иістендіруге гетероциклді жүйенің түзілуі жатады.

Маскат блу:

Muscat bleu - бұл қызыл швейцариялық шарап және Garnier 15-6 және Perle noire гибридтері бар үстел жүзім сорты. Жүзімді 1930 жылдары Швейцария жүзім өсірушісі Чарльз Гарнье Женева кантонындағы Пейсиде жасаған. Бүгінде жүзім үстел жүзімі ретінде де, шарап жасау үшін де қолданылады, шарап шебері Янцис Робинсон «жұмсақ және жүзім» деп сипаттайтын шараптар шығарады. Швейцариядан тыс жерлерде Маскат блуының кейбір екпелерін Бельгияда да табуға болады.

Ароматолий:

« Ароматолей » - органикалық ластаушы заттардың микробтық биодеградациясына қабілетті протеобактериялардың бір түрі. Оның сипатталған бір түр мүшесі бар, A. aromaticum , ол үшін тек штамм EbN1 штамы болады.

Ароматолий:

« Ароматолей » - органикалық ластаушы заттардың микробтық биодеградациясына қабілетті протеобактериялардың бір түрі. Оның сипатталған бір түр мүшесі бар, A. aromaticum , ол үшін тек штамм EbN1 штамы болады.

Хош иістер:

Аромата , сонымен қатар Спайс порты деп аталды, Африка Мүйізіндегі эмпориум және теңіз порты болды, бүгінде Сомалінің бір бөлігі. Ол Гуардафуи мүйісінің ұшында жатты, оны өзі «дәмдеуіштер тұмсығы» деп атады. Бұл шайырлар мен әр түрлі шөптердің өнімдерімен ерекшеленді.

Хош иісті хаос:

Ароматум хаос - бұл терең депрессия, ол хаотикалық рельеф деп саналады. Ол Ravi Vallis ағыс арнасының көзі болып табылады және Ксанте-Терраның шығыс бөлігінде, Марстың Margaritifer Sinus төрт бұрышы (MC-19) аймағында орналасқан, 1.09 ° S 317.0 ° E. Ароматум хаосының ұзындығы 91,5 км (56,9 миль), ал ені орташа 30 км (19 миль) құрайды.

Scot жобасы:

Фрэнк Зенкер , өзінің Scot атымен танымал сахна есімімен танымал, германдық транс-транс-ди-джей және жазба продюсері. Сондай-ақ, ол «Ароме» және «ТОКС» сияқты бүркеншік аттармен музыкалық шығармалар шығарады.

Arome наубайханасы:

Arome Bakery - бұл Гонконгта орналасқан жапон стиліндегі нан-тоқаш. Гонконгта 50-ден астам дүкен жұмыс істейді. Оның негізін 1980 жылдары Чин-По Ю (于 鏡 and) және оның қызы Ман-Ин Ю (于 by) қалаған, олар Кумагай Гумидің Гонконг филиалы - Гонконг құрылысының негізін қалаушылар. Ароманы 2008 жылы Dairy Farm International Holdings тиесілі Maxim's Catering сатып алды.

Ароме Бигабва:

Ароме Бигабва - Конго саясаткері және Конго Демократиялық Республикасы Ұлттық жиналысының мүшесі.

Сен-Марселлин:

Сен-Марселлин - сиыр сүтінен жасалған жұмсақ француз ірімшігі. Шағын Сан-Марселлин қаласының атымен аталды (Изер), ол бұрынғы Дофин провинциясының бір бөлігіне сәйкес келетін географиялық аймақта шығарылады. Әдетте оның мөлшері кішкентай, салмағы 80 грамм, сырты ақшыл-кілегейлі ақ түсті. Жүгіру дәрежесі қартайған сайын жоғарылайды, өйткені сыртқы жағы өңделгеннен кейін екі-үш апта ішінде көк, содан кейін сары түске ие болады.

Сен-Марселлин:

Сен-Марселлин - сиыр сүтінен жасалған жұмсақ француз ірімшігі. Шағын Сан-Марселлин қаласының атымен аталды (Изер), ол бұрынғы Дофин провинциясының бір бөлігіне сәйкес келетін географиялық аймақта шығарылады. Әдетте оның мөлшері кішкентай, салмағы 80 грамм, сырты ақшыл-кілегейлі ақ түсті. Жүгіру дәрежесі қартайған сайын жоғарылайды, өйткені сыртқы жағы өңделгеннен кейін екі-үш апта ішінде көк, содан кейін сары түске ие болады.

Aeroméxico 576 рейсі:

AeroMéxico 576 рейсі - Канкуннан Мехикоға баратын мексикалық ішкі жолаушы рейсі, 2009 жылдың 9 қыркүйегінде ұрланған. Ұшақ Мехико халықаралық әуежайына жеткізіліп, жолаушылар босатылды. Біраз уақыттан кейін экипаж да босатылып, билік әуе кемесін ұрлауға қатысты бес ер адамды ұстады. Алайда, қамауға алынған адамдардың тек біреуін ғана билік қылмыскер деп таныды. Ұшақ айдап әкетушінің басты талабы президент Фелипе Кальдеронмен сөйлесу болды, бұл Aeroméxico-ны ұрлап әкеткен жалғыз оқиға болды.

Аромия:

Аромия - Cerambycinae субфамилиясының дөңгелек мойын ұзын мүйізді қоңыздарының бір түрі.

Мускус қоңызы:

Мускус қоңызы - ұзын мүйізді қоңыздың еуразиялық түрі, Cerambycinae субфамилиясына, Callichromatini тайпасына жатады. Оның атауы қатер төндірген кезде шығатын нәзік мускус иісінен шыққан.

Амблиопапп:

Амблиопапп - бұл ромашка тұқымдасы, 1841 ж.

Хош иістігі:

Химияда хош иістендіру дегеніміз - атомдардың жиынтығымен басқа геометриялық немесе дәнекерлегіш құрылымдармен салыстырғанда тұрақтылықты арттыратын, резонанстағы пи байланысы бар циклдік (сақина тәрізді), жазықтықтағы (жалпақ) құрылымдардың қасиеті. Хош иісті сақиналар өте тұрақты және оңай бөлінбейді. Хош иісті емес органикалық қосылыстар алифатты қосылыстарға жатады - олар циклдік болуы мүмкін, бірақ тек хош иісті сақиналар тұрақтылықты күшейтеді.

Aromitalia – Basso Bikes – Vaiano:

Aromitalia – Basso Bikes – Vaiano - бұл Италияда орналасқан кәсіби әйелдер велосипед жарысы командасы.

Aromitalia – Basso Bikes – Vaiano:

Aromitalia – Basso Bikes – Vaiano - бұл Италияда орналасқан кәсіби әйелдер велосипед жарысы командасы.

Aromitalia – Basso Bikes – Vaiano:

Aromitalia – Basso Bikes – Vaiano - бұл Италияда орналасқан кәсіби әйелдер велосипед жарысы командасы.

Аромобаттар:

Аромобаттар , кейде сасық бақалар деп те аталады, бұл Венесуэла мен Колумбияның Анд тауларынан келген бақа тұқымдасы. Бастапқыда сасық бақа, тек Aromobates nocturnus-тен тұратын монотипті тұқым, кейінірек ол нефелобаттармен толықтырылды . Бұл бақаларды моллобулярлық маркерлер қолданбай Аллобаттардан ажырату қиын.

Aromobates alboguttatus:

Aromobates alboguttatus - Aromobatidae тұқымдасына жататын бақа түрі. Бұл Андреға Энчестрияда орналасқан Тахира және Мерида штаттары, батыс Венесуэла.Колостет инфлексус синонимиясы әлі күнге дейін толық шешілмеген.

Aromobates capurinensis:

Aromobates capurinensis - Aromobatidae тұқымдасына жататын бақа түрі. Бұл Венесуэланың Сьерра-Невада-эн-Эндемиясында, табиғи ортасы - бұлтты орман. Еркек құрлықта жатқан жұмыртқаларды қорғайды. Ұрықтан шыққаннан кейін, еркек тырнақтарды суға апарып, одан әрі дамытады.

Аромобаттар:

Aromobates duranti - Aromobatidae тұқымдасына жататын бақа түрі. Бұл Венесуэлада эндемик болып табылады, ол Кордильера-де-Меридадағы Ла-Кулата маңынан белгілі, оның табиғи мекендері Андтың бұлтты орманы мен суб-парамо бұталарында ашық, жылдам ағынды ағындар. Еркек құрлықта жатқан жұмыртқаларды қорғайды. Ұрықтан шыққаннан кейін, еркек тырнақтарды суға апарып, одан әрі дамытады.

Аромобаттар haydeeae:

Aromobates haydeeae - Aromobatidae тұқымдасына жататын бақа түрі. Бұл Венесуэланың батысындағы Мерида және Тачира штаттарына тән, оның табиғи мекендері Андының бұлтты орманындағы ағындары жылдам, ағындары мен бұлақтармен қатар орналасқан шалшықтар. Олар кейде Pennisetum clandestinum енгізілген шөптердің ішіне жасырынуы мүмкін. Еркек құрлықта жатқан жұмыртқаларды қорғайды. Ұрықтан шыққаннан кейін, еркек тырнақтарды суға апарып, одан әрі дамытады.

Аромобаттар леопардалис:

Aromobates leopardalis - Aromobatidae тұқымдасына жататын бақа түрі. Бұл Венесуэланың батысындағы Меридаға тән, бір тұрғыны Сьерра-Невада ұлттық саябағында орналасқан. Оның табиғи тіршілік ету ортасы - парамо шөпті және суб-парамо бұталы ортасы және бұлтты орман. Әдетте бұл шөптер мен фрейледжондарда, әдетте ағындардың бойында және шегінде кездеседі.

Аромобаттар майоргай:

Aromobates Mayorgai - Aromobatidae тұқымдасына жататын бақа түрі. Бұл Венесуэланың батысындағы Мерида штатына тән, оның табиғи ортасы - бұлақ орманы, ол тау ағындарының бойында. Еркек құрлықта жатқан жұмыртқаларды қорғайды. Ұрықтан шыққаннан кейін, еркек тырнақтарды суға апарып, одан әрі дамытады.

Aromobates meridensis:

Aromobates meridensis - бақаның Aromobatidae тұқымдасына жататын түрі. Ол Венесуэланың Чоротал маңындағы Мердида-де-Энридияда эндемик.

Aromobates molinarii:

Aromobates molinarii - Aromobatidae тұқымдасының бақа түрі. Мериди штатындағы Каскада-де-Байладорес пен Лас Плайтитас маңындағы Венесуэла Андысына тән, оның табиғи ортасы - жай ағындар бойында тұратын құрғақ мәңгі жасыл таулы ормандар. Еркек құрлықта жатқан жұмыртқаларды қорғайды. Ұрықтан шыққаннан кейін, еркек тырнақтарды суға апарып, одан әрі дамытады.

Aromobates nocturnus:

Aromobates nocturnus , сасық бақа - бұл Венесуэладағы Трухильо штатында эндемикалық қауіпті бақаның түрі. Бұл өте сирек кездесетін бақа, және 90-шы жылдардың басында алғашқы сипаттамадан бері ешқандай көрініс тіркелмеген.

Аромобатты оростома:

Аромобаттар оростома - Aromobatidae тұқымдасына жататын бақа түрі. Бұл Венесуэлаға тән, ол тек жақын жерде орналасқан, Тачира штатындағы Бока-де-Монте, оның табиғи мекендері - бұлтты орманның таулы ағындары. Еркек құрлықта жатқан жұмыртқаларды қорғайды. Балапан шыққаннан кейін, еркек тырнақтарды суға апарып, одан әрі дамытады.

Aromobates saltuensis:

Aromobates saltuensis - бақаның Aromobatidae тұқымдасына жататын түрі. Батыс Венесуэладағы Тачира штатының ылғалды төменгі таулы орманы эндемикті, оның табиғи ортасы ылғалды төменгі таулы Анд орманы. Еркек құрлықта жатқан жұмыртқаларды қорғайды. Ұрықтан шыққаннан кейін, еркек тырнақтарды суға апарып, одан әрі дамытады.

Аромобаттар серранусы:

Aromobates serranus - Aromobatidae тұқымдасына жататын бақаның түрі. Бұл Венесуэлаға тән, ол тек Либертадор муниципалитетінде, Меридада белгілі. Оның табиғи мекендері бұлтты орман ішіндегі таулы ағындар. Еркек құрлықта жатқан жұмыртқаларды қорғайды. Ұрықтан шыққаннан кейін, еркек тырнақтарды суға апарып, одан әрі дамытады.

Аромобатида:

Aromobatidae - Орталық және Оңтүстік Америкадан шыққан бақалар отбасы. Оларды кейде сырлы орман бақа немесе құпия улы бақа деп атайды. Олар Dendrobatidae қарындас таксоны, улы дарт бақа, бірақ дендробатидтердің көпшілігіндей улы емес.

Аромобатида:

Aromobatidae - Орталық және Оңтүстік Америкадан шыққан бақалар отбасы. Оларды кейде сырлы орман бақа немесе құпия улы бақа деп атайды. Олар Dendrobatidae қарындас таксоны, улы дарт бақа, бірақ дендробатидтердің көпшілігіндей улы емес.

Ұстара тасбақа тасбақасы:

Ұстара сүйенетін тасбақа тасбақа Kinosternidae тұқымдасына жатады. Бұл түр АҚШ-тың оңтүстігінде орналасқан. Жарамды деп танылған ішкі түр жоқ.

Ұстара тасбақа тасбақасы:

Ұстара сүйенетін тасбақа тасбақа Kinosternidae тұқымдасына жатады. Бұл түр АҚШ-тың оңтүстігінде орналасқан. Жарамды деп танылған ішкі түр жоқ.

Ұстара тасбақа тасбақасы:

Ұстара сүйенетін тасбақа тасбақа Kinosternidae тұқымдасына жатады. Бұл түр АҚШ-тың оңтүстігінде орналасқан. Жарамды деп танылған ішкі түр жоқ.

Sternotherus odoratus:

Sternotherus odoratus - Kinosternidae тұқымдасына жататын кішкентай тасбақа түрі. Бұл түр Канаданың оңтүстік-шығысында және Шығыс Америка Құрама Штаттарының көп бөлігінде орналасқан. Сондай-ақ, ол әдеттегі мускус тасбақасы , шығыс мускус тасбақасы немесе сасық потенца ретінде белгілі, өйткені қабығының шетіндегі иіс бездерінен сасық мускус иісін шығарады, мүмкін жыртқыштықты болдырмайды. Бұл тасбақа балшық тасбақалармен бір отбасында топтастырылған.

Палеосух:

Paleosuchus - оңтүстік американдық рептилиялардың Alligatoridae тұқымдасына жататын түрі. Олар Америкадағы крокодилия отрядының ең кішкентай мүшелері.Тұқымда екі түр бар:

Аромандар:

Аромандар - Балқаннан шыққан, дәстүрлі түрде Сербияда, Солтүстік Македонияда, Черногорияда, солтүстік және орталық Грецияда, Албанияның орталық және оңтүстік бөлігінде, Болгарияның оңтүстік-батысында және Босния мен Герцеговина мен Хорватияда Динарикалық тауларда тұратын роман-этникалық топ. Албанияның орталық және оңтүстік бөлігінде, Болгарияның оңтүстік-батысында, Солтүстік Македонияның оңтүстік-батысында, Грецияның солтүстігі мен ортасында, Сербияның оңтүстігінде және Румынияның оңтүстік-шығысында (Добруя) кездеседі. Аромандар «Влахтар» немесе «Македо-Румындар» сияқты бірнеше есімдермен де танымал.

Арон:

Арон :

Аронның абсурдтық армадасы:

Aron's Absurd Armada - МиСун Кимнің кореялық манхуа сериясы. Бастапқыда веб-комик ретінде пайда болды, оны Daewon 2008-2012 жылдар аралығында бес том етіп сериялады. Бұл серия Солтүстік Америкада Yen Plus лицензиясымен түрлі-түсті және омнибустың үш томынан тұрады. Сериал ақымақ лорд Арон Корнуолл бастаған қарақшылар тобының шытырман оқиғалары төңірегінде өрбиді.

Эксений арони:

Ecsenius aroni , көбінесе Aron's blenny деп аталады, батыс Үнді мұхитындағы Қызыл теңіз бен Акаба шығанағынан Сауд Арабиясындағы Djetta және Порт-Судан маңындағы Товартит рифіне дейінгі коралл рифтерінде кездесетін комбинентті бленни түрі. Белгілі бір атау Смитсон институтының океанографы Уильям Аронды құрметтейді.

Эксений арони:

Ecsenius aroni , көбінесе Aron's blenny деп аталады, батыс Үнді мұхитындағы Қызыл теңіз бен Акаба шығанағынан Сауд Арабиясындағы Djetta және Порт-Судан маңындағы Товартит рифіне дейінгі коралл рифтерінде кездесетін комбинентті бленни түрі. Белгілі бір атау Смитсон институтының океанографы Уильям Аронды құрметтейді.

No comments:

Post a Comment

Art collection of Fondazione Cassa di Risparmio di Perugia, Art collection of Fondazione Manodori, Artist collective

Fondazione Cassa di Risparmio di Perugia көркем жинақ: Fondazione Cassa di Risparmio di Perugia арт-коллекциясы , негізінен, аймақтан ...